ARCHIEF:
Wordt niet onderhouden.
ARCHIVE:
No longer maintained.

CD'S  In deze rubriek vindt u nieuwe CD's van muzikanten die met enige regelmaat 't Geveltje frequenteren en daar dan ook vaak meespelen op de professionele vrijdagnacht jazzsessie. De CD's zijn natuurlijk te beluisteren in het caf?aar ook te koop in de reguliere platenzaken.

Als u op de link hiernaast klikt kunt u de "Back Beat" pagina bezoeken. Back Beat Records is een unieke platenzaak midden in de Jordaan. De collectie is zo ongelooflijk uitgebreid, dat gelooft u gewoon niet!! En het prettigste is misschien nog wel dat je altijd zeer vakkundig geholpen wordt. Een bezoek wordt door de directie van de Gevel dan ook ten zeerste aangeraden.


The Sven Schuster Quartet - Three's A Crowd


Eerste CD van bassist Sven Schuster met veel eigen nummers. Zeer de moeite waard!

Het Sven Schuster Quartet bestaat uit Sven Schuster - Contrabas, Anton Goudsmit - Gitaar, Efraim Trujillo - Tenor Saxophone, Steve Altenberg - Drums.

Info:VIA Records
Leo Bouwmeester Trio & Guests - Either Way


Na veel jaren als begeleider te hebben opgetreden van zangeressen als Astrid Seriese en La Pat, heeft Leo Bouwmeester nu (gelukkig!) zijn eerste eigen CD opgenomen. Naast enkele bekende jazz standards bevat de CD ook eigen composities van Bouwmeester. Ook de drummer Panc Daalder en de bassist Harm Wijntjes hebben eigen composities geleverd.

Het Leo Bouwmeester Trio bestaat uit Leo Bouwmeester - Piano, Harm Wijntjes - Contrabas, Panc Daalder - Drums. Speciale gasten: Wies Ingwersen - Zang, Rutger Molenkamp - Sax.

Info:Pasadena Productions
Rinus Greenfield Jazz Quartet - Wild Orchid


Te gekke CD met elf verjazzde oude hits. Onder andere Loving' you en Suicide is painless. Gedurende een jaar hebben de musici op een relaxte manier de nummers opgenomen in de Greenfields Forever Studio.

Het Rinus Greenfield Jazz Quartet bestaat uit Rinus Greenfield - Tenor Saxofoon, Nick van den Bos - Piano/Hammond Orgel, Eric Barkman - Contrabas, Roberto Halifi - Drums/Conga's/Percussie

Info:Rinus Greenfield Jazz Quartet
Menno Daams - Jackpot


Menno Daams, geboren op 30 januari 1961 in Amsterdam, levert een mooi doch ietwat kort (slechts 45 minuten zoals bij de oude langspeelplaten) product af met zijn nieuwste CD 'Jackpot'. Deze CD is "live" opgenomen in het BIMhuis in Amsterdam.

Menno's jazz combo bestaat uit Menno Daams - Trompet, David Kwiksilber - Alt, Klarinet & Basklarinet, Sjoerd Dijkhuizen - Tenor Sax & Klarinet, Berend van den Berg - Piano, Ton van Bergeijk - Gitaar, Niels Tausk - Bas, Hans Dekker - Drums, Bea van der Poel - Zang

Info: BASTA RECORDS
Loet van der Lee - Both Sides


Het Loet van der Lee Quartet is opgericht in 1987 en heeft in verschillende landen wereldwijd opgetreden. De CD 'BOTH SIDES' is de tweede CD van het Quartet. Op Both Sides staan meerdere nummers van de hand van Loet van der Lee. Ook heeft hij de tekst geschreven voor het nummer "I Need You" dat wordt gezongen door Fee Claassen.

Het vaste quartet bestaat uit Loet van der Lee - Trompet, Robert Jan Vermeulen - Piano, Johan Plomp - Bas, Joost Kesselaar - Drums. Op deze CD worden zij bijgestaan door Dale Barlow, Jesse van Ruller, Fee Claassen, Sjoerd Dijkhuizen en Martijn Vink. De CD is behalve een solo project van Loet dan ook een "Young Dutch All Star Project" en presenteert een 8tal jonge nederlandse jazztalenten. Speciale gast Dale Barlow speelde o.m. bij de Jazzmessengers van Art Blackey voor een periode van twee jaar. Geinig detail: de hoes is aan beide kanten (Both Sides) als voorkant van de CD te gebruiken.

Info: A-RECORDSHeb je ook een nieuwe CD die je graag wil promoten? Breng dan een exemplaar naar Jazzcaf?t Geveltje, dan zetten wij hem op onze site en draaien we 'm in het caf?